Friday, December 31, 2010

PD @ COSTARICA...!!

Assalamualaikum :)

hai sume. ape kaba? hope sihat-sihat jek ok.
neazara nga selesema skunk nih. ;(
ade la yang da bjangkit daripada die. huhu.
alhamdulillah laila tak kene. 
yela.da nak balik ganu nih. kenela sayang diri lbey.
da jaoh-jaoh ngan family, tanak la pulak nyusahkan sape-sape nanti..! huhu

haa..alhamdulillah ari tuh laila dan family selamat bercuti.
kat PD jek pon. da hapal sangat selok-belok Pd tuh.
da tuh pantai yang paleng dekat en.huhu.

Le Paris @ costarica
cantik tak cantik tak?
best tau..!! :))


bestbest.dapat carik barang cumilcumil n_n

actually laila engat tamau la bcuti-cuti nih kan.
coz atok laila sakit.
tapi sebab atok da tambah baik,and pakcik makcik okeh jek.
ayah laila still book tok kitorang bcuti.

ayah memang camtuh. 
tiap kali balik umah, ade jek yang die da plan tok anak-anak die.
walopun kakak 2nd tak dapat ikot.
ayah kate nak bawak 'adik and ana'
huhu. dah kitorang jek yang dok ostel.. :)
ops! tak lame lagi ade agi sorang lah..
kita nantikan same-same okeh.


hah! jumpa ngan kak mee(kak long) saya kat Pd
Die dari Seremban.
Husband die@my abng ipo wat fotoshoot tok pengantin taw.
Shanteekk kijer die. siap ade storyb0ard gih.
abang ip0 laila nih sporting taw.
kalo ade sape-sape nak wat fotishoot ngn die....
emm..gitau laila,t laila tanyekan k :))


BBQ Time!!

 tengok lah nea..
bukan maen sodap lagi die landing atas tilam badan empuk si adik bongsu laila.
name die muhaimin. panggel aimin.hisy. ape nak jadi aimin tuh.
jgn men-men die tuh. laghat tuh angkat laila.
kalo laila? jgnkan nak angkat. nak tolak pon tetolak balik badan sendiri.
huhuhu.tapi takpe. i'Allah 2011 nih die kurus!
haha.amin...~

 Bekfas @ Costarica..!! :)


ohh..takde lagi. tuh jek pict yang boleh masok.huhu
Thanx to my fama coz banyak belanjer anak-anakmu ini.
to kak mee n kak zee....moga dilimpahkan rezeki yang berlipat ganda!

sayang u all sume..!!

p/s : t da kije, i pulak supp0t k.. :)) haaAA..!! Result da kuaa..!!!


Sunday, December 26, 2010

....MOGA KEKAL JADI MILIKKU....

Assalamualaikum :)

Bermula dengan sebaris kata....

"Sebahagian dari kesempurnaan kebahagiaan di dunia adalah memiliki keluarga yang bahagia"

hmm..
betol ke?
keluarga kita bahagia tak?
mampu ke kita pertahankan kebahagiaan keluarga?

family lengkap Princess Laila! tp abg ipar yang sorang gi tak join pulak..huhu..nampaknyer..my 1st abang ipar yang kat tengah-tengah tuh bleh dapat award 'style paleng sporting' lah kan..n_n

hee..

family laila bukannye sape-sape pon..
takde yang istimewa. cumanya..
laila tetap bangga dilahirkan dalam keluarga nih

''bumi mana yang tak ditimpa hujan..?'' 
''sedangkan lidah lagi tergigit''...n_n

kalo family problem tuh. beselah kan.
tapi! kadang-kadang 2, takyah setlekan pon. 
ghaib tah ke mana problem2 tuh.huhu.
alhamdulillah Ya Allah..
nikmat yang sangat besar buat hamba..

cintai kami Ya Allah..


kucintai mereka Ya Allah..


jika ada antara kita yang terluka
jangan jadikan ia sebagai penghalangnya cinta
darah yang mengalir pada kita adalah sama
tak mungkin ada pada yang diluar sana


jadikan dugaan dan ujian sebagai pengeratnya kasih dan sayang
jadikan teguran dan nasihat sebagai panduan 
yang pahit dan perit itu usah dikenang
agar cerita-cerita manis kita segar sentiasa di ingatan


aku punya seorang ayah yang telah mencorakkan aku satu 'kehidupan'
aku punya seorang ibu yang tak kenal penat malam dan siang
kakak-kakakku pembimbing jalan
abang pula banyak berkorban
adik perempuan untuk berkongsi perasaan
adik lelaki yang sentiasa menjadi usikan


yang pahit tidak mahu kukenang.
walau terkadang menguji kesabaran.
kerana aku tahu..
setiap yang berlaku pasti adalah dari Tuhan sebagai ujian kehidupan


sdey kott kalo ko kawen nanti.huhu..nak posing2 dengan sape..?? ;(


ok lah! haa..!!
nih doa untuk dapat keluarga bahagia..
salu ayah laila bacakan. and kitorang aminkan..


رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا
 "Wahai Tuhan kami, berilah kami beroleh dari isteri-isteri dan zuriat keturunan kami: perkara-perkara yang menyukakan hati melihatnya, dan jadikanlah kami imam ikutan bagi orang-orang yang (mahu) bertaqwa"
(Al-Furqaan : 74)


perkenankanlah Ya Allah..
sesungguhnya Dikaulah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..




0ps! ade sorang lagi..! cilok gambar jap..(maaf yer kepada yang berkenaan) n_n

hee.. yang depan tuh(sila antonimkan) pon adeq angkat saya! salu pangel saya 'gumuk'! tp kesah apekan..kakak die nih tetap cantik dan cumil. (sila iakan!) haha


 Moga kebahagiaan kekal menjadi milikku Ya Allah..gembira sangat dengan kehadiran mereka.

p/s: Moga kita semua bahagia hingga ke akhir hayat..n_n
dapat suami yang soleh! dan isteri yang solehah..:))

Assalamualaikum  

Wednesday, December 22, 2010

SEMINGGU SUDAH....

Assalamualaikum.. :)

hai readers! humm.malam nih sejuk kott.
malam tadi tido awal coz pening-pening pas try2 drive kete time siang.
fuh. takdela susa sangat pon drive kete manual nih. hee. cakap beso laila.

humm. cukup suda seminggu kawan laila pergi.
pemergian dia sangat-sangat tinggalkan kesan.
yela..laila 1st time gi kubur tau!
orang lain maybe da banyak kali gi. laila 1st time follow sume tuh.
memang sangat terkesan.banyak pengajaran dia.
rasa cam bila-bila masa jek kita boleh pergi.
amalan tak banyak gi. perangai pon tak tau la bila nak jadi baiknyer.

tap malam nih memang rasa lain.
lepas jek 'datting' ngan 'buah hati' tadi...takley nak tido dah.
alhamdulillah. laila tak lupa mintakkan yang terbaik tok arwah kat 'buah hati' tadi.
pagi-pagi gini...mudah-mudahan Dia dengar and kabulkan pe yang laila mintak.
moga kita semua terpilih jadi orang yang selalu 'datting' ngan Dia espacially 2/3 malam..kan2?

ok lah. nak post panjang-panjang pon karang tak terbaca.
insya-Allah next entry boleh citer kes-kes lain pulak.!


syuk..ko mesti tenang en kat sana.
doa dari keluarga..kawan..and kenalan ko tak pernah putus uhhh..
moga ko bahagia ngan 'buah hati' kat sana k.. :))

p/s : selalu kalo nak gi mana-mana memang lagi suka suh orang gi dulu.
tak suke orang tunggu.. :))
ko gi lah dulu syuk. nanti aku and yang laen-laen datang aw.
nak gak jumpa 'buah hati'..n_n :))

- Assalamualaikum -

Saturday, December 18, 2010

PERGILAH KAU WAHAI TANGISAN..!!

Assalamualaikum..??

apa khabar awak-awak sume..? Princess Laila ok ok jek. alhamdulillah.
kalo siang tadi ade gak lah kan cam habuk masok mata..
malam nih da cool sket.

kenapa lah beria btol Princess Laila sdey kan?
pasal arwah ke? haah. memang pon.
actually tak rapat mane pon ngan arwah. nak kate sembang ke hape adelah skali 2.
tapi bila semalam skali lagi ziarah rumah arwah.rasa lemah balik.
mane taknye. kalo kemarin ummi zaiton yang baru kenal laila menanges.
semalam? pakcik Ali (ayahnda arwah) pulak menitiskan air mata bila kenal 'laila'

macam-macam cerita dikhabarkan.
kadang-kadang, laila rase lah kan. lebih baek tak tau citer tuh sume.
walopun itu hanya gurauan arwah. tapi sangat-sangat lah terkesan.
lagi-lagi bila tau baru-baru nih (sebelum hari kejadian)
arwah ade gak sebut nama. gurau-gurau. tapi......
sangat-sangat lah terharu. sebab laila tak pernah pulak bercerita sangat pasal arwah.
pasal adik-adik arwah ade lah. da kate adik angkat.......
tapi pakcik Ali tak bagi anggap 'angkat2' tuh. kuarga arwah da jadi cam kuarga sendiri. hee~

takpelah. itu akan dijadikan kenangan yang abadi buat Princess Laila.
walopun hanya tau citer tuh sume selepas ketiadaannya.
hidup perlu diteruskan!

1st of all. nak say thanx to 2 orang kawan Princess Laila y baek hati nih..!!!

Princess Laila happy sangat dapat jempot and anta adik arwah ke SAMER.
nih sume dengan bantuan AINA & ZATY yang sangat lah baik!
yela.SPM tak abes lagi kan. my 'adik' (huzaifi ali ) ade paper on that day.
sian sangat kat huzai. akk doakan paper PQS ari tuh dapat A!
mintak-mintaklah lembut hati pemeriksa tu nanti.
buat ummi zaiton dan pakcik Ali..
pesanan kalian akan sentiasa diingati.
laila takkan lupa doakan ummi and pakcik supaya tabah dan kuat sentiasa.

ok.till then!

p/s : maaf sangat huzai,sara and pakcik gak..coz tak dapat hanta balek hari tuh.....humm..

k..assalamualaikum :)

Friday, December 17, 2010

..HUMM..

Assalamualikum

nampaknyer da takde mud nak tulis pape post ari nih. (padahal nga tulis nih)
ini gara-gara kakak saya yang teroffkan my lappy selepas post tu DAH SIAP!!!
uhh..memang rasa sebal lah kan.
rasa cam nak meloncat pon ade kerana agak geram lah jugak.
tp takkan nak marah-marah plak kan. (saya hanya mampu memandang dengan wajah comel)
benda dah jadi. lagipon, takkan sebab blog nak marah2 kakak??
sayang kakak lagi dari blog. tunggulah sampai ade mud. (muddy tetap muddy ok)

cara nak hilangkan..?? TIDOOOO...!!
esok kompem da tak ingat..huh!
sabarlah wahai jari yang penat menaepppp!!!!

gud nite! assalamualaikum

p/s: skunk ngah duduk.
dalam islam, kalo marah tyme duduk kene watpe??
haa....bijak2..baring cepat!!! huh

 

Thursday, December 16, 2010

::::::::::: MOGA KAU TENANG DI PUSARA ::::::::::

Assalamualaikum.

Saat mata aku terbuka pagi tadi.
aku amat berharap apa yang berlaku beberapa jam sebelum itu semuanya adalah mimpi.
aku sememangnya bermimpi! aku turut serta dalam majlis pengurusan jenazah.........
jenazah.....jenazah SYUKRI...!!!

Astaghfirullahal'azim..
memang btol itu mimpi. mimpi semata-mata.
tapi...... yang berlaku sebelum mimpi itu sememangnya kenyataan.
Kenyataan laila...

Ya Allah...!
berat rasa hati. begitu pantas dia meninggalkan kami.
aku tidak tahu bagaimana untuk memberikan semangat kepada keluarganya.
Sedangkan rakan-rakannya turut menangisi.

Tanah Perkuburan Kampung Sg. Penchala.
Moga ko tenang syuk....

kata-kata ummi zaiton (bonda arwah) masih segar diingatan

laila : ummi.........(menghulurkan tangan)

ummi : maafkan ummi. ini kawan syuk ke? ummi tak brape ingat.

laila : haah ummi. 3 taun dah sekelas ngan dia masa kat skolah rawang dulu.

ummi : ohh..sape name yer. ummi tak bape nak cam.maaf yer.

mula-mula cam taknak gtau nama. mesti ummi tak kenal.tulah dulu tak penah nak kenal-kenal. just kenal daripada sarah jek. tapi aku sebut gak nama sebab dah ditanya...

laila : laila ummi....

ummi zaiton yang tadi sudah berhenti mengalir air matanya sepanjang duduk kembali sebak. Suaranya sangat-sangat meruntun hati. Aku dipeluk sekali lagi dengan kuat.

ummi : Ya Allah. ini ke laila? laila. ummi da lama nak kenal laila. hari nih baru dapat jumpa.

aku mula teringatkan Huzaifi dan sarah yang sudah aku anggap seperti adik aku sendiri. Aku tau mereka selalu berkongsi cerita.

laila : haah. nih laila ummi. ummi,laila memang sukakan keluarga ummi. baek-baek semuanya. laila suka!  kadang-kadang, laila macam rasa nak sangat duduk dengan keluarga ummi.

Ummi : Ya Allah..laila..syuk salu citer pasal laila. dia memang salu citer pasal laila.

Ya Allah....! betapa terharunya aku. tak sangka sangat-sangat. Dalam aku rapat ngan adik-adik arwah, arwah pon ade jugak bercerita pasal aku. Selama nih ingatkan arwah tak ambik peduli aku rapat ngan adik-adiknya. Sampai bday pak cik Ali pon aku wish (atas permintaan sarah sendiri). Daripada cara ummi Zaiton memelukku, seakan-akan aku sangat disenangi. Keluarga mereka sangat-sangat mulia. Aku bangga dapat mengenali keluarga bahagia seperti mereka. 

Dan.....
Aku harap......
kebahagiaan mereka berpanjangan walaupun dengan kehilangan seorang yang sangat mereka sayangi.
Moga pakcik Ali, Ummi Zaiton, Qushairi, Huzaifi dan Sarah diberikan kekuatan tok hadapi dugaan ini.
Semoga juga arwah dihimpunkan bersama orang-orang yang beriman. Amin Ya Rabb~

kitorang orang last tadi.
Memang saja nak teman ko syuk.
insya-Allah. kitorang akan salu doakan ko syuk..

"Pertemuan kita di suatu hari
menitipkan ukhwah yang sejati
Bersyukur ku ke hadrat Illahi
di atas jalinan yang suci....."

- thanx 4 all of our memory -

assalamulaikum

p/s : saya ada pict arwah yang nampak berseri ketika dikapankan. maaf mungkin ada yang tak menyenangi. Tapi ini atas permintaan sahabat-sahabat diperantauan yang sangat2 nak tengok wajah arwah. Tapi, bagi ssiapa yang tak dapat@sempat dan ingin melihat wajah arwah juga, boleh tinggalkan pesanan kat shotbox Princess Laila beserta emel. kat fb pon boleh. i'Allah i'll send u that pict.
dengan syarat, sentiasalah doakan arwah moga bersama orang-orang beriman. 

Wednesday, December 15, 2010

DI MALAM YANG HENING INI.....

Assalamualaikum.......

aku seakan-akan tak percaya dengan ape yang berlaku.
Aku seperti ingin menolak ape yang aku dengarkan.
Tangisan sarah yang aku anggap seperti adek aku sendiri terngiang-ngiang.
Sedangkan aku seperti tidak mampu dan tak mahu menerima.
Apalagi mereka??

....SHUKRI ALI....
name itu masih kuat diingatan.
mana mungkin teman aku ini aku lupakan.
5 tahun di bumi SAMER 
bermacam cerita indah suka dan duka bersama.
 sayang seorang sahabat dalam diri ini sangat tinggi.
masih aku ingat ketika dia membuat pembentangan yang bersahaja di hadapan kelas.
sikapnya yang mencuit hati.wajahnya pula comel dan sering mendapat perhatian.
bijak orangyer. penyayang. tak kurang juga suka mengusik.
seakan-akan baru semalam aku melihat dia dengan pakaian seragamnya yang berwarna hijau.

TAPI..........

aku sedar itu semua dua tahun yang lalu
Aku perlu menerima kenyataan ini walaupun perit.
setiap yang bernyawa pasti akan merasai mati.
menggigil rasa tubuh saat mendengar tangisan sarah tadi.
aku sudah kehilangan seorang sahabat. 
sahabat yang aku rasakan sangat bernilai buat insan disekelilingnya
Aku sedar. ajal maut ketentuan Tuhan.
Aku juga tidak tahu bila masaku pula akn tiba.
Mungkin selepas berkahwin.mungkin selepas belajar.
Mungkin juga ketika belajar. Atau mungkin selepas sahaja aku menulis entry ini.

Ya Allah.panjangkan umurku dalam keredhaanMu.
Isikan hidupku dengan amal yang ikhlas kepadaMu.


3 ini saja abang milik sarah.
Namun Allah lebih menyayangi dia sarah.
Izinkan dia pergi dengan tenang bertemu ILLAHI

...........SHUKRI ALI......
telah menghembuskan nafas terakhir pada 14 Disember 2010
kira-kira pada pukul 11-12 malam tadi.
beliau kemalangan setelah merempuh divider dalam perjalanan pulang dari bekerja.
:::::::::al-fatihah::::::::::

"kan kuutuskan salam ingatanku
dalam doa kudusku setiap waktu
Ya Allah bantulah hambamu"

Semoga Allah memberkatimu sahabatku

buat saper2 yang membaca@terbaca@dipaksa baca blog laila..
laila nak mohon maaf banyak-banyak kalo-kalo ade wat salah kat korang.
malam nih btol-btol takley tido. siries!
nak nanges,da tak tkeluar air mata.
Yang termampu,hanya mengadap yang Maha Esa.
Dan memohon moga diri ini masih diberi kesempatan untok bertaubat.
Banyaknya dosa tak terkate dan tak terluah rasa. 
moga Dia masih membuka pintu taubat untuk kita semua.
amin Ya Rabb

~ assalamualikum ~

Monday, December 13, 2010

BEST KE KHAWIN..??

Assalamualaikum sumer! :))

Hurmm. nak tanye sikit la kan.
Best ke ek kawin nih..?? hee..
Kalo tanyer, mestilah sume orang nak kawin.
orang kate, kawin  nih best! kalo da kawin nanti rasa nyesal tak kawin awal!
hehehe. yeke? humm.no komen. itu maybe bagi yang hidop bahagia dengan perkahwinan tu lah kan.
Sape yang taknak bahagia en? sume orang nak bahagia.

And.......memandangkan abang aku skunk nih tengah bergelar 'PENGANTIN BARU'..
adikmu di sini ingin mengucapkan Selamat menjadi suami and bapa yang baik kepada bakal anak-anak nanti!
dialah satu-satunyer abang saya. Memandangkan boleh tahan rapat la en ngan abang,
bila dia wat kita marah, marah gak. tapi bila dia wat kita happy, tetap heppy gak..
Dialah racun,dia lah juga penawar. btollah orang kate..'air dicincang takkan tercincang' 
emm? lain macam jek bunyi. huhu. pape jelah. memang air tak boleh dicincang pon masalahnyer.

"moga abang kekal  bahagia. adik doakan abang mampu didik and jaga isteri dengan cara yang betol"

~ with my mom and dad ~

humm.kalo dipikir-pikirkan la kannn.
yang tinggal belom kawinnn.......mak!
atas saya tinggal sorang ah! hekhem.
tak lama gi nih maknanyer. takooott..!! mummyy!!
abes lah. takde calon gi nih. heeee. gatal gila r minah nih.
blajar pon tak bes gi. baju pon mak basohkan. (dengan bantuan mesin ok!)
heeee.da pikir pasal kawin. laila laila. huhu. never minda ah. tak kesa langsung ok!
coz i know. Allah is always with me. peace! 
i love him very much! he'll being with me for every time and every where!
Remember that....!! :)))

ok. kepala saya basah di situ yer. kerana hujan yang tersangat lah hebat lebatnyer..huhu!

0ps! sorry terpaksa amek pict yang nih coz nea and ana ( my y0unger sister) takde dalam pict kat atas tuh. hee. dowang dah mas0k dulu coz nea takboleh kine hujan..h0ho!

p/s : my bday same ngan my bro taw.dulu time kicik-kicik memang 1 kampung takleh lawan ar kegranan bday party ktorang..! haha! ok.till then! jangan tinggal s0lat! ^_^

assalamualaikum! 

Sunday, December 12, 2010

MANE DULU NIH..??

assalamualaikum.... :)

ha.nak citer mane dulu nih?
tak tau dah nak mula.
banyak sangat ar citer yang nak diciterkan.
humm.ok.takper. princess laila da decide dah nak citer yang mane.
tak perlu nak tulis panjang-panjang.
and tak perlu nak baca panjang-panjang
just look and see ok! :)

:::: HAPPY B'DAY RANIA AZAHRA ::::

hari tuh kitorang celebrate bday nea..!!
even da lewat sikit,kitorang tetap celebrate.
beselah kan. tunggu sume dapat kumpol dulu.
bawu sonok! toltaktoltak?? hee

sempena hari ulang tahun neazara,
acik nak bacakan sikit doa tok nea k. :)

Bismillahirrahmanirrahim.
Ya Allah..Ya Rahman Ya Rahim.
Jadikanlah anak buahku Rania Az-zahra ini nanti seorang hamba yang mentaatiMu Ya Allah.
Walau di mana dia berada,sentiasa dalam redhaMu Ra Rahman.
Jika dia alpa,berilah dia hidayahMu Ya Rahim

Ya Allah,jadikan anak ini seorang pejuang kepada agamuMu.
Yang bakal menjadi tunjang kekuatan para mujahidMu.
Jauhkan dia dari segala kemurkaanMu.
yang akan membinasakan dirinya sendiri.
moga dengan bertambah umurnya,
bertambah jua kefahamannya terhadap kehidupan yang fana ini.
amin.amin.amin Ya Rabbal alamin

Semoga anak buahku RANIA AZ-ZAHRA menjadi anak yang solehah dan bijaksana...! :)



~ Kasihnye ibu ~
ok..! c yah!
~ assalamualaikum ~

Saturday, December 11, 2010

FUH FUH FUH...!!

Assalamualaikum...??

fuh....!! heee...behabuk!
eh.eh.jap.jap...cek cek.kot.kot ade sarang labah labah ker.
sarang tikus ker. sarang tebuan ker.hehe. 
maafkan saya blog. tak beniat semenarnyer. btolll...tak tipu..!!
saya tak beniat nak lupakan awk.
saya tak beniat nak tinggalkan awak.
tapi..saya beniat untok berehat seketika bersama KIT KAT!
heee..! maafkan saya..!! btollll!! tak sengaja..
insya-Allah, pas nih saya cover balek yang lame lame tu ea.
bukan ape.buzy ar..kita kumpol story dulu..heheh!

ok,tok yang kali nih nak gitau tu jela..
heee. kalo rase buang karen,ok.
fine! gi ar tido!
saya pon da ngantok ar! hehehe! 
sok kita jumpa gi ea! hee. i lap u my blog!
mmmmmmwaahhhaaiii..!!! ngantoknyer...nitenite!daa.

*assalamualaikum*

Saturday, November 6, 2010

...Gejala Blog Hari Ini...

Assalamualaikum! n_n


ok.berkaitan ngn tajok di atas yer.
hehe~ aku tujukan pada diri aku jek sebenarnyer.
yela. mana taknyer? berblog sampai tak engat dunia!
naseb baek ko bangun pagi tadi laila, ko still engat rumet ko.
tupon kene ajak dulu brekfast tu.
kalo tak, tak makan la ko gamaknyer.
kenyang ngadap blog jela.


bukan ape n. blogblog gak.
solatsolat gak. dhuhadhuha gak. studystudy gak.
yang paling penting jangan lupakan Allah!
Allah yang pertama laila oii!
hengat tuh! final tak abes gi kot.


bawak besabar laila yer.
abeskan paper dulu..study dulu.
kesian mak and ayah ko kijer kat umah tuh!
tau la belanja pakai elaun.
idop ko tak bermaknanyer tanpa dorang
naseb baek doa dorang tok ko tuh free aw!
da la takde tapisan plak tuh! zup teros Allah dengar.haha~


Ya Allah.kuatkanlah daku.
kuatkan imanku. hatiku. cintaku kepadaMu.
dua minggu jek lagi Ya Allah.
lepas nih laila nih da degree pulak.
bantulah laila Ya Allah untok teros berjaya di dunia dan akhirat.
jaohkan aku dari lalai mengingatiMu.
jaohkan aku dari melukai kedua orang tuaku.
Jadikanlah aku satu kebanggaan buat mereka Ya Allah.
amin.amin.amin Ya Rabbal a'lamin.


doakan aku u oolllls!!



 pastikaan ko dapat ilmu bermanfaat yang banyak macam kawan-kawan ko yang lain k

p/s : dorang mesti nga study!!!

I LOVE UALLS WITH ALL MY HEART!!

assalamualaikum... :)

pe kaba blog aku ari nih ek..??
emm. ade kawan baru tak..?? 
hee.thanx 2 my 1st 4llower!
ha.sapa rase dy 1st 4lower aku, tau la..
(jeng3.tuju pada sapa la nih kan?)
huhu.kalo takde 4lower p0n takper.coz dis is my diary.
tapi kalo ade pon tak kesa. tak marah pon.hee ~
cumanyer.aku rasa nak minta maaf kat kawan2 and sahabat2 aku..
korang tak tau pon aku ade blog..
tapi itu tak bermakna aku tak sayang korang tau!
aku sayang sangat kat korang.tapi..
aku tak bulih citer kat korang pasal blog aku nih skunk..
aku tau sapa aku.and.aku tau sapa kawan-kawan aku..
bila masa da sesuai nanti. aku gi tau k.! :)))
i love u with all my heart..!!

::: mery - myra - fara - as - nadia :::
really love ualls!




- kisahkisah kitakita duludulu sangatsangat dirasai -


<<walau apa pun terjadi,, janganlah kita saling membenci dan melukai>>




*cerita tentang kau dan aku*

.............u r my fren till da day i die..........
 ~ love ualls with all my heart ~
.salam.

                     luv,
princess laila

Thursday, November 4, 2010

homesick kah..???

assalamualaikum.. :)

wal0pun ati sedey..
kita kene gak betahan..!! toltaktoltak..?? smile.. :))
huhu~ memang sedey sangat..
aku rase nak ade kat umah sekarang gak!
huuuu~ nak balek..!!

aku rindu masakan mak aku..
aku rindu mak n ayah aku..
aku rindu adik beradik aku..
rindu t0k n nenek aku..
n..rindu nea sangatsangat!!!
d0rang rindu aku tak agak-agak yer..??

huhu~ cuti nih aku tak harapkan pape yang suprise p0n..
aku nak family aku jekk..t0k kan sakit..
aku tak nak becuti-cuti Malaysia cam salu tuh..
aku taknak..cukup la aku dapat d0k ngan dorang..

who i miss da most ever

: insan yang paling saya sayang :

hidop saya tak bermakna tanpa mereka

ragam nea yang mencuit hati

epyepy-licinlicin-kenyangkenyang-tungganglanggang ^_^

auntyku yang muda dan sporting!

aku rindu saat-saat bersama dengan mereka..

p/s : daripada sekolah men. aku d0k jauh ngan family..........................

BLOG LAILA..???

Assalamualaikum sumer..!!
 ape kabar diri..??
ape kabar hati..??
ape kabar iman..?? ( woopp..! ha..jawab2...jgn xjawab )
hmm..ok,,nak cakap pasal blog princess laila nih la kan..
bukan ape..laila nih kan nape la xde 4lower langsung..??
haaa...2 dya... hmm,,musykilxmusykilxmusykilx.....!!??

hee~ xlah..ape yang nak dimusykilkan...??
aku sendiri xnak m'war2kan blog nih.....kan3?
pe nak musykilnyer?? memang pat0t lah kan3..?? h0h0~
bukan aper..bl0g..k0 nih baru gi kooooot lagip0n..
s0, k0 d0k diam2 yer..

N..1more thing,, u nih my diary taw bl0g..
diary yang bukan calang2 orang dapat bace! aaaaaceeewah!
hehe~ sape yang gatal2 tekan lailake...
princesske..neazarake....acikke...jeng3...
haha..ngadap lah ko ngan blog aku nih
heh3! dia lah orang yang bertuah..!! kuang3~ 
nak muntah koot..huhu~ ok, d0k diam2 yer blog..

!!i sayang u !!

* mood * : penat sket, tapi epy! 
malam tadi ade jamuan block n tadi baru pas join usrah :))

Tuesday, November 2, 2010

::: HAPPY BIRTHDAY NEA..!! :::

Allah selamatkan Nea....
Allah selamatkan Nea....
Allah selamatkan Neazara....
Allah selamatkan Nea.....

ni la Nea laila,,, n_n

hee...Assalamualaikum.... :))

hokehokehoke.....tak nak cakap banyak pon..
just nak gi tau la kan..
hari nih beday Nea...!!
 " Rania az- Zahra "
dia lah satu-satunya penawar hati laila..
sebab tu lah laila nih beria nak wat blog ari nih..:))
wat blog sempena beday Nea tersayang~


tak sabar nak balik rumah..!!
nak jumpa Nea...!! 
ok..daa~ salam :)

MIS U DAMN MUCH..!!

saya sayang sangat kat awak... ^_6